Telefoon  00 31 24 359 44 13
 
Ultiem  9,3 door 7.211 leden
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  login
Photofacts Academy logo
Menu
Perspectief en positie

Waar en hoe hoog moet je de camera neerzetten?

Wat vinden leden van Compositie in Landschapsfotografie?

Siemen Rienstra Ultiem
Weer een uitstekende uitleg door Nando over een onderwerp waarvan je denkt dat je alles wel weet, maar Nando weet toch nog interessante informatie toe te voegen.

L Timmermans Ultiem
Heel goed uitgelegd en op een rustige manier.

Ben Sigar Ultiem
Fijn om alle relevante zaken horen via deze duidelijke cursus. Voor mij als recreatieve fotograaf nog altijd zeer leerzaam ondanks eerdere workshops. Tegelijk is het ook genieten van de prachtige voorbeeldfoto's.

Roelof van der Poll Ultiem
Duidelijk!
Weet aandacht vast te houden, zeker niet saai.

Dirk Kos Ultiem
Zeer duidelijk uitgelegd.

A.M.G. Rijckaert de Boer Ultiem
Dank voor deze informatieve en inspirerende cursus. Ik ga er zeker mee aan de slag.

Bart Ultiem
Eenvoud siert ook hier: in woord, verbeelding en aansluitende prikkel zelf aan de slag te gaan met heldere opdrachten.

Tom Geestman Ultiem
Nando kan heel duidelijk (en compleet met technische achtergrond) iets uitleggen en hoewel het soms wat overdadig overkomt is een beetje herhaling zeer nuttig.


Yvonne Maas Ultiem
Zoveel items die van belang zijn om op te letten.
Gewoon goede uitleg, prettig om naar te luisteren.

Liesbeth Dersjant-Donker Ultiem
Ik heb de cursus helemaal doorlopen en nu ga ik er echt aan beginnen. Blij met de opdrachten die ik op mijn gemak stuk voor stuk ga doornemen en uitvoeren. Ik heb mijn beperking, dus er flink op uittrekken zal helaas niet gaan. Maar er zitten genoeg opdrachten bij die ik het komende jaar in mijn tuin en mijn naaste omgeving kan uit proberen. Daar verheug ik me op.

Ton Pauw Ultiem
Ik heb veel geleerd. Nu proberen en oefenen.

Paul Wouters Ultiem
Hele inspirerende cursus, daar kan ik mee aan de slag.

jacob de jong Uitstekend
Nooit te oud om te leren! Goede uitleg en voorbeelden. Wel jammer van de voorbeeld fotopresentatie bij de diverse onderwerpen, het inzoomen, zorgt vooral bij brandpuntafstand (18) voor verwarring.

Hetty Passier Ultiem
Duidelijke instructie.

Vaak worden landschapsfoto’s vanuit een laag perspectief gemaakt, maar dit is zeker niet altijd de beste keuze. Ontdek welk effect het verplaatsen van je camera heeft, en hoe je dit kunt gebruiken om de vlakverdeling en compositie te creëren die je het mooist vindt.

Nando Harmsen
over de auteur
Nando Harmsen
Nando Harmsen fotografeert al meer dan 35 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur. Sinds 2019 is hij vaste expert bij Photofacts Academy.


Zo beoordelen onze leden ons

Supertevreden, 5 sterren!
Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank jullie wel voor het delen van jullie handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Supertevreden, 5 sterren!
Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Supertevreden, 5 sterren!
Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Supertevreden, 5 sterren!
Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van ledenPopulaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen