Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Telefoon  00 31 24 359 44 13
 
Ultiem  9,3 door 7.142 leden
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  login
Photofacts Academy logo
Menu
Adobe Camera Raw

Haal alles uit je foto's

Wat vinden leden van Adobe Camera Raw?

Ron Maassen Ultiem
Heel veel informatie op een luchtige, vlotte en vooral prettige wijze gebracht. Het verhaal, de uitleg is goed te volgen: een helder verhaal.
Meer van dat!

fotoclub-iris Ultiem
Zeer duidelijk en met practische voorbeelden, net wat we gewent zijn van Photofacts Academy.

Rien Vanderheyden Ultiem
Heel duidelijk uitgelegd met de nodige achtergrond info zodat je begrijpt hoe het programma camera raw geschreven is.

john-tomeij Ultiem
Het gaat steeds meer vooruit met mijn kennis en kunde. Als iets niet lukt of ik snap iets niet, lukt het steeds om door goed door te zoeken de problemen op te lossen.

Liesbeth Verkade Ultiem
Heel duidelijke uitleg! Tot nu toe bewerkte ik mijn foto's altijd in LRC. Maar ik heb ontdekt door de cursus dat Camera RAW nog een schat aan extra mogelijkheden heeft! Zeker de moeite waard dus om daar, met name bij lastige foto's dankbaar gebruik van te maken.

L Timmermans Ultiem
Heel goed uitgelegd en een fijne manier van communiseren.

Hans van Sterkenburg Ultiem
Zowel wat betreft de informatie als de presentie. Het was me naar genoegen om op deze wijze mijn kennis weer wat bij te spijkeren.

Johan, bedankt!

Rob Spruit Ultiem
Goeie docent, geen fratsen, gewoon duidelijk en inhoudelijk.

Jean-Pierre Decoster Ultiem
Duidelijke uitleg. Brengt vele bruikbare mogelijkheden naar boven.

Gert van Eck Ultiem
Ik werk al een tijd met camera raw en heb er toch best veel van geleerd. Aanrader!

Jan-Willem van Rijs Ultiem
Deze cursus met veel plezier gevolgd. Ik heb een goed beeld gekregen hoe camera raw eigenlijk werkt. Johan Elzenga heeft het ook fantastisch uitgelegd. Mijn complimenten aan hem. Ik ben bang dat ik de cursus of onderdelen daaruit nog vaker ga bekijken.

Johan van Kuijk Ultiem
Duidelijke uitleg, zoveel informatie moet je meer keer bekijken en uitproberen.
Geweldige cursus.

Guy Peeters Ultiem
Zeer leerrijke cursus over Camera Raw.
Nog zulke cursussen graag :) (Photoshop voor Gevorderden ?)

Joop Vijzelaar Ultiem
Heerlijk om deze cursus te volgen waarin de laatste versie gebruikt wordt zodat je ook dezelfde mogelijkheden hebt zoals voorgedaan!! Dus geen knopjes of mogelijkheden die er niet meer zijn of anders.

Richard Schmidt Ultiem
Uitstekende toelichting door Johan. Alleen al deze cursus is het abonnement op PhotoFacts waard. Ik hoop dat Johan nog meer van zijn waardevolle kennis met ons wil delen!

Donald Willemsen Uitstekend
Een uitstekende cursus die me wel het gevoel geeft, dat die niet is afgesloten. Ik werk liever met photoshop dan met lightroom, omdat ik jaren geleden al met photoshop en er nog geen sprake was van lightroom. Bovendien als je met ACR werkt is dat exact hetzelfde als in lightroom. Photoshop heeft ook het voordeel om met lagen te kunnen werken en dat kan met lightroom niet.

Ik ben dus reuzeblij met deze cursus,want Johan heeft me duidelijk gemaakt dat er veel meer mogelijk is met ACR dan dat ik tot nu toe gebruikte. Dat wordt dus veel terugkijken als ik bezig ben met het nabewerken van een foto.

Jan Stolk Ultiem
Bedankt Johan, zeer duidelijk en goed uitgelegd. De laatste 5 onderdelen zijn volgens mij niet echt meer voor beginners, haha. Tip: vooral in de begin onderdelen soms iets meer het verschil laten zien tussen het origineel en de bewerking. Nogmaals bedankt voor je kundige uitleg. Top

Als je alles uit je camera wil halen fotografeer je natuurlijk in het RAW formaat. Adobe Camera Raw is een RAW converter waarmee je deze bestanden om kunt zetten en helemaal naar jouw smaak kunt bewerken.

Johan Elzenga
over de auteur
Johan Elzenga
Johan is een prijswinnende fotograaf die diverse boeken over fotografie en nabewerking heeft geschreven. Johan geeft ook les bij verschillende vakopleidingen voor fotografen.


Zo beoordelen onze leden ons

Supertevreden, 5 sterren!
Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank jullie wel voor het delen van jullie handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Supertevreden, 5 sterren!
Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Supertevreden, 5 sterren!
Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Supertevreden, 5 sterren!
Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van ledenPopulaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen