Telefoon  00 31 24 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  login
Photofacts Academy logo
Menu
Foto's analyseren en bespreken

Meer diepgang bij het bespreken

Wat vinden leden van Foto's analyseren en bespreken?

Annetta Haan Ultiem
Deze cursus in een ruk gevolgd. Boeiend, verrijkend. De wijze waarop Tom ons meeneemt is geweldig. Wat een spreker!
Zal deze zeker nogmaals volgen.

Donald Willemsen Ultiem
Een schitterende cursus!!! Ik roep al jaren dat wanneer je zegt dat je een foto mooi of slecht is, dat je dan ook moet zeggen waarom een foto mooi of slecht is. Op de sociale media en daarbuiten worden foto's geliket en komen er termen voorbij als mooi, prachtig e.d., maar daar schiet ik als fotograaf niets mee op. Ik wil weten waarom je iets vindt.

Deze cursus is dan ook een bevestiging van wat ik al jaren roep. Ik ben dan ook superblij met deze cursus.

Deze cursus is een absolute must voor iedereen die zich met fotografie bezighoudt. Hetgeen je leert kan je zelfs veel breder toepassen dan alleen in de fotografie. Ook in de kunst in al zijn facetten kan je dit toepassen.
Tom, je bent een boeiend verteller en didacticus.

Dank voor deze boeiende cursus.

Bart Ultiem
Prachtig te zien hoe Tom rustig, beschouwend in de fotografie kruipt door afstand te nemen en dat in beeld, zorgvuldig gekozen woorden en handgebaren vertaald. Meesterlijk.

Clasien Geestman Ultiem
Een magnifieke handreiking om zinvol over foto's te praten En je eigen werk te analyseren en stijl te ontdekken.

Carine De Muyt Ultiem
Hallo Tom, ik heb heel veel gehad aan je cursus analyseren en bespreken. Nu kan ik toch beter inschatten hoe een foto aanvoelt en hoe een beeld te analyseren en bespreken. Het was een verhelderende uitleg. Dank je wel ervoor,
Carine

Harry Michiels Ultiem
Heldere uitleg en op een begrijpbaar niveau. Ik begrijp nu ook zijn boek beter.

Ellen Verhees Ultiem
Een heel inspirerende cursus die me zeker gaat helpen meer inzicht te krijgen in de fotografie.Geen 'mooi' meer maar een gedegen analyse bij de foto's die ik zo graag bekijk! Ik heb het boek gelijk besteld. Dank je wel!

Jan Wagemaker Ultiem
Uitgebreide cursus en heel goed gebracht.

Cor Laming Ultiem
Eindelijk een goed verhaal over fotografie. Met genoegen geluisterd en veel geleerd. Dank daarvoor.

Cor Laming

Rob-Dikkers Ultiem
Op een andere manier met fotografie bezig zijn. Een meer filosofiche benaderings wijze op foto's maken en bekijken.

Jos Smeets Ultiem
De cursus is een prima aanvulling op het boek! Zeer aan te bevelen voor wie meer verdieping zoekt als fotograaf.

Dennis Boersma Ultiem
Heel goed dat er naast de vele cursussen over de technische kant van het maken en bewerken van foto's ook aandacht is voor de beschouwende kant. Deze cursus geeft vele handvaten om die beschouwing uit te werken en onder woorden te brengen.

Pim Bolsterlee Ultiem
Een prachtige en verdiepende cursus! Gelijk het boek gekocht om er verder mee te gaan.

petra ponte Ultiem
Interessant, duidelijk, goed gestructureerde lessen. Heerlijk om op dit niveau over de fotografie na te denken. Geeft me ook handvatten om op mijn eigen foto's te reflecteren en taal om over mijn eigen foto's te communiceren met anderen!
Bedankt.

Hanneke van Dam Uitstekend
Fijne cursus, ik krijg een bredere kijk niet alleen op foto's maar ook op andere kunstuitingen zoals schilderijen en tekeningen. Er is geen enkel oordeel, alleen de analyse. Ik kijk nu ook anders naar mijn eigen foto's zonder oordeel zoekend naar mijn strategie, creatieve proces om deze te ontwikkelen.

Rudolf van der Last Ultiem
Geweldig. Heel graag meer van Tom en deze "zachte" kant van de fotografie. In deel 13 "Het fotografisch Complex" legt Tom heel goed uit dat naast de linkerkant (de technische) er ook een rechterkant is (visie-hart-communicatie) die ook ontwikkeld moet worden.
PhotofactsAcademy : Graag meer over dit onderwerp
Dank je wel voor deze serie

Paul Verbessem Ultiem
Ik heb er veel door geleerd en ben mijn foto's anders maar beter gaan bekijken.
Zal wel nog veel oefening vragen om de foto's juist te analyseren.
Maar ben door deze cursus een grote stap verder gekomen.

Liesbeth Verkade Ultiem
Helder, informatief en heel boeiend. Een 'must' als je serieus met je eigen fotograferen wilt omgaan. Ik heb er heel veel van opgestoken en me op een andere manier leren kijken.
Hopelijk vertaalt zich dat ook in mijn foto's. Bedankt Tom

Gerrit van Essen Ultiem
Veel van hetgeen in deze cursus is besproken, gaat mijn pet te boven. Ik ben niet filosofisch ingesteld en kan niet direct een antwoord geven op vragen die gesteld zijn. Toch vond ik het heel interessant om nu eens van een kenner te horen wat er al niet bij komt kijken om iets zinnigs over een foto te kunnen vertellen.

Ooit werd ons, als cursisten van de basistraining Fotografie, de vraag gesteld om een foto te analyseren. Als klas kwamen wij best wel tot de nodige punten zoals o.a. in deze cursus zijn benoemt. Toen echter de docent de foto analyseerde, bleek er toch nog heel wat meer in te zitten om over te vertellen. Hij beschikte dus de kennis over het analyseren en bespreken.

Heb de cursus in twee avonden met veel aandacht en plezier bekeken. De wijze waarop Tom Meerman zijn verhaal doet, is een voorbeeld voor menig fotograaf die een cursus maakt voor het publiek zoals mijzelf.

marianne-van-der-zee Ultiem
Ik ben één van de besprekers op onze fotoclub en heb met erg veel plezier naar deze cursus gekeken (en daarna nogmaals alles een keer herhaald).

Vooral het "wat zie ik nou eigenlijk" is een eye opener voor mij geweest en geeft mij een ingang naar een andere wat creatievere manier van bespreken. Erg leuk!!

Marianne van der Zee

A.M.G. Rijckaert de Boer Ultiem
Met veel plezier en interesse alle lessen eenmaal bekeken. Tom legt uitstekend en duidelijk uit waar het bij het bespreken om kan draaien. Dank voor deze fijne cursus.

Don Voogt Ultiem
Een goed consistent verhaal, op prettige wijze verteld.
Benieuwd naar het boek.

Ina Huitema Ultiem
Een heel leerzame video, had 7 jaar geleden toen ik met fotografie begon nooit verwacht dat er zoveel over fotografie te leren/vertellen valt. Heb door deze video weer heel veel nieuwe invalshoeken te zien gekregen, bedankt daarvoor. het zal wel enige tijd kosten voordat ik me deze lessen eigen heb gemaakt.

els tembuyzer Ultiem
Heel boeiende uiteenzetting; bedankt daarvoor!

Als je het met vrienden of collega's over een foto hebt dan is dit vaak oppervlakkig. Niet omdat de foto niet interessant is maar omdat we vaak niet weten hoe we naar een foto moeten kijken. In deze cursus laat Tom Meerman je de breedte van bespreekvragen zien zodat iedereen minimaal 15 minuten over een willekeurige foto kan spreken.

Tom Meerman
over de auteur
Tom Meerman
Zoals Tom Meerman zelf zegt: Op zoek naar verbeelding van de innerlijke beleving. Procesbegeleider waar kunstinhoud en organisatie samenkomen. FotoAnalist: Spreker, schrijver, bestuurder, coach, inspirator. Fotograaf.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank jullie wel voor het delen van jullie handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van ledenPopulaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen