Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Cafe R
Cafe R vroeg op donderdag 27 februari 2020, 00:00

Beste mensen, ben nieuw in het fotografie wereld.Heb een Nikon D5100 met een lens 18-55 mm en eentje van 55-200mm.
Zit nu te denken om een derde lens te kopen met een diafragma van f1/8 Ik kan kiezen tussen 35 mm f1/8 of 50 mm f1/8. Welkekomt het beste uit de bus? Groetjes Vincent

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op vrijdag 3 juni 2016, 09:24

Ik zou niet de lens kopen die technisch beste uit de bus komt maar degene die best past bij wat je wilt fotograferen. De 50 mm op jouw camera gedraagt zich eerder als een specifieke portret-lens, de 35 mm is eerder een standaard-lens.

Elja Trum
Elja Trum antwoordde op dinsdag 7 juni 2016, 09:50

Eens met Piet; beide zijn prima objectieven. Kijk vooral naar wat je er mee wilt gaan doen. Die 35mm is overigens ook prima voor portretten te gebruiken, zeker voor jouw camera met APS-C formaat sensor.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.