Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Marc Wollrabe
Marc Wollrabe vroeg op zondag 27 september 2020, 00:00

Beste collega fotograferen,

Ik ben in het bezit van de D800 en met verschillende lenzen, zoals de 105mm F2.8, 24-70mm F2.8, 70-200mm 2.8 allen Nikkor en zet mijn foto's altijd om in zwart / wit.

Ik zie graag foto's en foto's gemaakt door een Leica camera hebben een geweldige sfeer! Daarom zou ik graag een Leica willen aanschaffen, maar onbetaalbaar voor mij.

Graag zou ik de D810 willen aanschaffen of de ("betaalbare") Leica Q? Wie zou mij kunnen informeren omtrent deze beide camera's om een betere keuze te kunnen maken?
Dank u wel alvast voor de reacties!!

Groetjes,

Marc Wollrabe.

Elja Trum
Elja Trum antwoordde op maandag 11 april 2016, 10:42

Als je de Nikon D800 hebt is het volgens mij zonde om de Nikon D810 te kopen. De verschillen zijn immers niet zo groot.

Ik vind de Leica Q een prachtige camera. Het vaste 28mm objectief zal wel behoorlijk wennen zijn. Als je nu vaak met je 105 en 200mm fotografeert ga je dat volgens mij ook gewoon missen.

Als ik jou was (en het financieel mogelijk is) zou ik lekker de D800 houden en je Nikon objectieven én voor ernaast de Leica Q kopen. Zo kun je in de praktijk ontdekken waar je het liefst mee werkt.

Ik kan me namelijk goed voorstellen dat de Leica Q meer een camera wordt die je altijd bij je hebt en dat je de Nikon mee neemt wanneer je iets specifieks wilt gaan fotograferen.

Blijkt in de praktijk dat je de Nikon altijd in de kast laat liggen, dan kun je hem altijd nog in de verkoop doen.

Marc Wollrabe
Marc Wollrabe antwoordde op dinsdag 12 april 2016, 01:06

Beste Elja,

Je hebt het kort en zeer duidelijk uiteengezet! Mijn keuze is gemaakt. ;-) Mijn dank hiervoor.

Groeten,

Marc.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen