Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
A.P. Gouweleeuw
A.P. Gouweleeuw vroeg op vrijdag 2 oktober 2020, 00:00

Na de laatste update van MacOs naar Catalina doet mijn oude Photoshop CS4 het niet meer. Tijd om over te stappen naar de abonnee versie met o.a. Lightroom. Voor Photoshop maak ik mij geen zorgen, maar mijn Lightroom catalogus en alle historie van de laatste 10 jaar wil ik toch wel op de harde schijven houden.

Als ik mij abonneer wat gebeurt er dan met Lightroom:

1. Neemt de versie dan net als bij vroegere updates gewoon de catalogus over?
2. Als het abonnement stopt; wordt dan de gehele Lightroom bibliotheek etc. geblokkeerd?
3. Hoe zijn de ervaringen tot op heden met de cloud versies. Ik vernam van enkele clubleden dat zij regelmatig een probleem ervaren met corrupte libraries. Ligt dat dan aan Adobe of Lightroom?

Ik twijfel en wil graag overtuigt worden. De site van Adobe geeft niet zo heel veel antwoorden.

Ik verneem graag van jullie ervaringen,

Adrie Gouweleeuw

Nando Harmsen
Nando Harmsen antwoordde op vrijdag 31 januari 2020, 09:43

Hallo Adrie,

Het overschakelen naar een nieuwere versie Lightroom kan zonder enkele problemen. De bibliotheek moet wel een update krijgen, maar daar zorgt Lightroom zelf voor. Daarbij wordt de oude bibliotheek niet overschreven, en of deze verwijderd wordt na de update kun je zelf kiezen met een vinkje. Ik adviseer dit niet te doen. Ik wil ook adviseren om zelf al eerst een backup te maken alvorens je de oude bibliotheek met de nieuwe Lightoom opent.
Bij het stoppen van een abonnement kun je de bibliotheek en Lightroom gewoon blijven gebruiken. Het is dan alleen een bibliotheek zonder de mogelijkheden tot bewerken.
Ik heb nog niet eerder gemerkt dat er (meer) corrupte bibliotheken ontsnaan met cloud versies. Lightroom Classic is de versie die je moet gebruiken, en die staat gewoon op je computer. Niet in de cloud. Er is ook een cloud versie van Lightroom, en dat Lightroom cc. Die adviseer ik niet te gebruiken.

mvg
Nando

A.P. Gouweleeuw
A.P. Gouweleeuw antwoordde op vrijdag 31 januari 2020, 11:53

Okidokie,

Hartelijk dank. Ik moet de stap dan maar gaan wagen.

Met vriendelijke groet en dank voor het antwoord,

Adrie

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen