Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Tonny van Cromvoirt
Tonny van Cromvoirt vroeg op woensdag 23 september 2020, 00:00

Ik heb een serie portretten gemaakt met een mintgroene achtergrond.
Nu hebben ze allemaal een kleine tint verschil.
Hoe krijg ik nu de achtergrond in dezelde kleur groen?
Ik heb in Raw gefotografeerd met een studiolamp en een reflectiescherm.

Groetjes,
Tonny

Elja Trum
Elja Trum antwoordde op maandag 13 juni 2016, 09:31

Als je de foto gemaakt hebt onder steeds dezelfde lichtomstandigheden dan is het een kwestie van één foto in Lightroom (of Adobe Camera RAW) bewerken zoals jij wilt dat de achtergrond eruit ziet (met behulp van de witbalans en eventuele andere kleuraanpassingen). Vervolgens kopieer/synchroniseer je deze instellingen naar al je andere foto's.

Bekijk hiervoor ook deze video van Piet.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen