Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Miriam van Dun
Miriam van Dun vroeg op dinsdag 11 augustus 2020, 00:00

Mijn cloud bij Adobe is vol. Ik zag dat de backup files van de catalogus van Lightroom in deze cloud staat. Ik heb vele vroegere versies verwijderd, maar nog steeds blijft de cloud vol en staat er een uitroepteken bij mijn backup file.
Is het verstandig deze backup files op de iMac zelf op te slaan? Of beter op een externe harde schijf? Ik wil - gezien de kosten - liever niet upgraden.

Nando Harmsen
Nando Harmsen antwoordde op maandag 6 juli 2020, 10:59

Hallo Miriam,

De backup van de catalogus kun je in principe in de cloud bewaren, maar je kunt deze ook op een externe harde schijf zetten. Dit laatste zou ik aanraden.
Zorg er in ieder geval voor dat niet alleen je catalogus gebackupt is, maar ook je foto's. Ik zou een dienst als Backblaze adviseren.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.