Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Frans Wijtman
Frans Wijtman vroeg op woensdag 30 september 2020, 00:00

Ik heb een abonnement bij Adobe voor Ps en LR. Nu wil ik mijn computer (iMAc 27 inch) eens helemaal schoonmaken, dus alles verwijderen en OS HighSierra opnieuw installeren.
Hoe gaat het dan met Adobe? Kan ik gewoon opnieuw bij Adobe inloggen en opnieuw installeren?
Ik vraag dit omdat in het verleden een LR abonnement had wat je kocht. Ik heb toen ontzettend veel problemen gehad om LR opnieuw te installeren. Volgens Adobe had ik eerst LR moeten verwijderen, deze verwijdering aan Adobe moeten melden en dan pas opnieuw installeren. Ik weet natuurlijk dat ik al mijn foto's en gegevens eerst op moet slaan. Graag advies.

Frans Wijtman

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op zaterdag 13 januari 2018, 14:59

Met Lightroom Classic/CC zou dat aanzienlijk minder problemen moeten geven. Je kunt zowel in Lightroom uitloggen (Lightroom > Help > Sign Out (engelse versie) f alle Creative Cloud programma's in één keer uitloggen (in de Adobe Creative Cloud App op het account-icoontje klikken en vervolgens voor "Sign Out" kiezen.
Na een nieuwe installatie van je Mac OS kun je weer gewoon inloggen en de desbetreffende programma's installeren.

Omdat je de software opnieuw op dezelfde computer installeert verwacht ik geen probleem als je net eerst uitlogt.

Zelfs als je je account op meer dan het toegeschreven aantal computers wilt gebruiken kan dat. Je krijgt dan de melding dat je het aantal toegestane activeringen overschrijdt waarbij je de keuze hebt om op een andere computer uit te loggen. Dit kun je over en weer blijven doen zonder problemen.

Frans Wijtman
Frans Wijtman antwoordde op zaterdag 13 januari 2018, 15:53

Hi Hans,

Hartelijk dank voor je reactie, ik ga het volgende week uitproberen.

m.vr.gr.

Frans

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen