Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Roland Van de Velde
Roland Van de Velde vroeg op maandag 1 juni 2020, 00:00

Blijkbaar zou "Astropad" of "Duet Display" op een iPad een alternatief kunnen zijn voor de Wacon tablet.
Heeft hier iemand hier ervaring mee?

Ik dacht in één van de lessenreeksen eens een topic te hebben gezien omtrent een tweetal apps om foto's in Lightroom op desktop en/of notebook via de iPad te bewerken.
Ik vind deze video echter niet meer terug...
Graag de link naar deze video a.u.b.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 24 december 2019, 16:42

Ik heb ooit wat geëxperimenteerd met Astropad maar ik vind een Wacom tablet toch handiger. Het is een specifiek stukje hardware en werkt als dusdanig heel goed samen. Ik vond het gebruiken van mijn ipad toch altijd wat omslachtiger. Zeker in Lightroom is het relatief kleine scherm van de meeste iPads niet zo handig om mee te werken.

Roland Van de Velde
Roland Van de Velde antwoordde op dinsdag 24 december 2019, 16:44

Bedankt!
Heeft u soms ook een antwoord op 2de deel van mijn vraag?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op maandag 30 december 2019, 09:50

Ik ben even door de lijst met video's gegaan maar ik vind hem ook niet terug. Sowieso was dit ook al een wat oudere video en dus wellicht niet meer up to date. Zeker met die iPad apps gaat het heel hard en ze komen en gaan ook heel snel. Zoals hoger aangegeven vind ik een Wacom Intuos M of zelfs een S het beste. Wil je iets goedkoper af zijn, dan een van de instap-tablets van Wacom. Dat werkt een pak preciezer en prettiger. In de tijd toen ik de iPad toepassingen testte, zat er teveel vertraging op om echt goed werkbaar te zijn.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.