Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Leo
Leo vroeg op dinsdag 29 september 2020, 00:00

Bij Photofacts heb ik gelezen dat het niet schadelijk zou zijn voor de ogen van baby's (in dit geval van 8 maanden) om in de studio met flitslicht te fotograferen. Ik zou hiervoor graag de uitleg ontvangen. Dit om het ook uit te kunnen leggen aan eventuele bezorgde ouders. Alvast bedankt!

Hans van Helden
Hans van Helden antwoordde op maandag 6 maart 2017, 15:41

Flitsen bij baby’s is niet schadelijk. Als het wel schadelijk zou zijn zou de verkoop wereldwijd allang aan banden zijn gelegd, zeker in de VS.
Het is wel zo dat de ogen van pasgeborenen van ongeveer 6 weken nog veel gevoeliger zijn voor licht. De pupillen sluiten nog niet snel genoeg en ze hebben dus meer last van flitslicht dan wij volwassenen.
Dus observeer het kind goed (eigenlijk altijd) als je foto's met flits maakt; en luister naar het kind, ze kunnen dan niet praten, maar proberen je vaak genoeg iets duidelijk te maken.
En maak het licht zacht met een (grote) softbox, of flits indirect via het plafond of via een omhooggehouden vel wit karton.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 7 maart 2017, 14:25

Ik zou alvast de flitskracht ook zo laag mogelijk zetten.

Paul Compiet
Paul Compiet antwoordde op dinsdag 18 februari 2020, 21:37

Net een paar weken opa en ja het kleinkind wilde ik graag op de foto, maar niet met een flitser. Ik heb een (kleinere) Led bouwlamp meegenomen, die twee standen van verlichting kon geven (80 en 100%) die ik enkel via de wanden en of plafond in samenwerking met een zilver of goud reflectiescherm (door Oma) heb gebruikt, Het reflectie scherm kon ik gebruiken om wat extra op te lichten of waarmee ik wat zachte schaduwen kon creëren. Voordeel was dat ik op dat moment via "bestaand"licht kon fotograferen.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen