Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
peter tillmann
peter tillmann vroeg op woensdag 23 september 2020, 00:00

Het maken van mijn wekelijkse backup van lightroom lukt niet meer..oeps!

de ruimte op de externe schijf waar de catalogus en de backups op staan is meer dan voldoende (600 GB) de catalogus is 60 GB groot.

Wat kan de oorzaak zijn?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op vrijdag 17 februari 2017, 17:15

Niet meteen een idee, behalve dan de grootte van je catalogus zelf. Ben je zeker dat die 60 GB is? Het .lrcat bestand alleen? Mijn 160.000 foto's catalogus is namelijk ongeveer 5 gigabyte, en da's al behoorlijk. Afgaande van dat getal zou de jouwe meer dan 1 miljoen foto's moeten bevatten.
Catalogi worden nu normaal gezipt tijdens het backuppen. Als je catalogus echt zo groot is ligt daar misschien een probleem...

Elja Trum
Elja Trum antwoordde op woensdag 1 maart 2017, 10:31

Lukt het maken van de back-up niet meer, of krijg je de melding over het inpakken van je bestand en dat je daar een of ander programmaatje moet gebruiken (exacte melding weet ik zo niet uit mijn hoofd).

Indien dat laatste, dan kun je die melding gewoon negeren: je back-up wordt gewoon gemaakt. De melding schijnt een bug te zijn.

Eventueel kun je de melding hier exact noemen, dan kunnen we je mogelijk beter helpen.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen