Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
henk vosseberg
henk vosseberg vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Ik heb 2 Externe schijven aangesloten op mijn IMac, 1 voor de backups via Time Machine en de 2e voor opslag en bewerking van mijn foto's. Nu blijkt dat deze 2e externe fotoschijf niet meegenomen wordt voor de backups via Time Machine. Ik kan deze vraag niet kwijt bij Apple, vandaar deze vraag via dit platform. Ik hoop dat iemand mij de oplossing kan geven, waarvoor dank alvast. Groet, Henk Vosseberg

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op zondag 2 juli 2017, 07:29

Als je het venster van de "Time-Machine Preferences" opent vind je rechtsonder de knop "options". Als je deze aanklikt komt je in het volgende venster waarin je alle ingebouwde/aangekoppelde schijven ziet die zijn uitgesloten van de (automatische) backup.

Kan het zijn dat jouw externe schijf daaronder staat? In dat geval kun je dat heel gemakkelijk ongedaan maken door de schijf aan te klikken en op het "-" teken te drukken.

henk vosseberg
henk vosseberg antwoordde op zondag 2 juli 2017, 09:23

Dank voor je reactie Hans.
Mijn externe harde schijf staat inderdaad onder 'options', maar ik kan deze niet aanklikken en dus niet uit de lijst verwijderen.
Ik heb nu een proefversie van Carbon Copy Cloner en deze kan wel backups maken van mijn externe harde schijf.
Ik blijf het overigens vreemd vinden dat een externe harde schijf niet meegenomen kan worden. In de verschillende hulpprogramma's van Apple staat ook niets geschreven over backups van een externe harde schijf, er wordt alleen gesproken dat Time Machine een backup maakt van de schijf van de IMac.
Nogmaals dank voor je reactie.
Groet, Henk

Staf Devriese
Staf Devriese antwoordde op vrijdag 9 februari 2018, 10:30

Omdat ik nu ook aan het zoeken ben om een backup te maken van mijn externe HD (WD passport ultra), ben ik hier terechtgekomen.
Bovenstaande lukt wel bij mij. Deze schijf stond idd aangeduid om weg te laten en kon ik gewoon verwijderen.
Ben nu eens benieuwd....Dit zou een makkelijke oplossing zijn want WD heeft wel backup software, maar voor zover ik zag niet meer voor Sierra.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.