Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
henk vosseberg
henk vosseberg vroeg op zondag 23 februari 2020, 00:00

Ik worstel met het zetten van mijn fotobestanden in Lightroom. Ik ben nl. voornemens om het als volgt te doen:
Ik schaf 2 externe harde schijven aan (thunderbolt) en koppel deze aan mijn IMac.
Foto's v.d. camera importeer ik op de 1e externe harddisc, ga ze beoordelen via het programma DPP van Canon en na deze selectie ga ik dit bestand toevoegen aan Lightroom. Tevens ga ik dit bestand ook copieren naar de 2e externe harddisc als back-up.
Concreet ga ik dus de RAW-bestanden van de 1e ext. harddisc in Lightroom zetten en verder bewerken en de RAW-bestanden op de 2e ext. harddisc bewaar ik als back-up, dus zonder dat ze bewerkt zijn in Lightroom. Dit betekent dan, wanneer de 1e ext. harddisc crasht, de back-up bestanden op de 2e ext. harddisc allemaal, zo nodig, opnieuw moet invoeren c.q. verplaatsen in Lightroom.
Dit is ongetwijfeld niet de meest logische methode, maar ik krijg van 'kenners' ook niet een reactie dat dit niet goed zou zijn. Ik heb bij een collega gekeken die alles via Lightroom rechtstreeks van de geheugenkaart importeert en dan missen we de werkelijke bestanden op 'een' harde schijf.
Misschien kan iemand mij duidelijk maken of dit al dan niet een juiste gedachte is.

Alvast bedankt.

Henk

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op donderdag 13 april 2017, 20:44

Beste Henk, ik stel voor dat je de Lightroom in 90 minuten cursus eens bekijkt om een overzicht te hebben van wat Lightroom kan.
Wat je nu doet lijkt me een beetje dubbel op. Je kan best gewoon het selecteren van je foto's ook met LR doen.
Je moet dan gewoon een backup hebben van je catalogus en een backup van je foto's op een andere schijf.
Indien je ooit je foto's die je in LR geimporteerd hebt kwijt speelt, koppel je de schijf met de backup aan, zegt aan Lightroom dat de foto's nu daar te vinden zijn (dit veronderstelt wel dat de foto's op de backup schijf in dezelfde mapstructuur staan als ze op de andere schijf stonden en dat je backup ook up to date is als er in LR foto's van plaats of naam veranderd worden of toegevoegd of verwijderd worden) en alles werkt terug als voorheen.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.