Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
« vragenoverzicht

Bewerken RAW of DNG bestanden in Photshop gaat erg traag

Henk Dijkstra
Henk Dijkstra vroeg op donderdag 16 juli 2020, 00:00

Sinds kort duurt het bewerken van RAW of DNG foto's erg lang. Als je bijvoorbeeld de keuze "automatisch" of "standaard" kiest duurt het vrij lang voordat de resultaten zichtbaar zijn. En als je vervolgens met de schuifjes zoals "nevel verwijderen" iets probeert aan te passen dan reageren deze in eerste instantie niet. Je kunt ook niet heel soepel met die schuifjes werken. Weet iemand hier iets op?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op vrijdag 15 november 2019, 21:00

Soms helpt het om even te experimenteren met de instellingen voor GPU acceleratie in het tabblad Prestaties van de Camera Raw voorkeuren in Photoshop.

Henk Dijkstra
Henk Dijkstra antwoordde op zondag 17 november 2019, 11:36

Dag Elja,
Bedankt voor je reactie. Ik heb de stappen die je noemde opgevolgd, maar merk niet echt veel verschil. Ik heb ook de driver van mijn grafische kaart (GForce GTX 1050) bijgewerkt. De schuifjes blijven binnen Photoshop RAW vertraagd reageren. Ik heb ook de opgeslagen voorkeuren opnieuw ingesteld, maar ook dat helpt niet echt.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op maandag 18 november 2019, 20:54

Hmm, dan weet ik niet zo meteen een verklaring, vrees ik...

Henk Dijkstra
Henk Dijkstra antwoordde op dinsdag 19 november 2019, 15:50

Helaas....
In ieder geval bedankt voor je reactie; misschien kom ik er ooit nog eens achter.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.