Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Anton Lemmers
Anton Lemmers vroeg op woensdag 23 september 2020, 00:00

Ik gebruik Bridge en lightroom door elkaar heen. Wanneer ik mijn bestanden in lightroom heb geïmporteerd en ze later via bridge open dan wordt iedere jpg file die ik open NIET in Photoshop geopend maar in Camera RAW van Adobe. Mijn vraag is: Bewerkt Lightroom zo dat de jpg files een raw kenmerk in hun header meekrijgen? Het is (voor mij) lastig werken in mijn workflow.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zaterdag 28 september 2019, 11:20

Het is op zich niet zo'n goed idee om bridge en LR door elkaar heen te gebruiken omdat je dan metadataconflicten kan krijgen. Naargelang je instellingen in LR en ACR kan het idd zijn dat een JPG een xmp bestandje meekrijgt wanneer je hem bewerkt in LR en dat ACR dat xmp bestandje dan wil lezen wanneer je de foto opent. De betere workflow is om LR als Catalogus en Raw converter te gebruiken en dan naar PS te sturen voor verdere bewerking indien dat nodig is.
In de Bridge Voorkeuren, afdeling Bestandsafhandeling, kan je ook nog aangeven of JPG bestanden via ACR geopend worden of niet wanneer je ze opent in PS.

Anton Lemmers
Anton Lemmers antwoordde op zaterdag 28 september 2019, 12:19

Dank voor je antwoord. Het blijft lastig wanneer je een bepaalde workflow gewend bent om dan naar een andere over te schakelen. Beide systemen, Bridge en Lightroom, hebben hun voor- en nadelen. Ga op dit moment me concentreren op lightroom i.s.m. Photoshop en daar voor mij een gewenste workflow in te vinden. Bedankt dus voor het antwoord. vriendelijke groet, Anton Lemmers

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen