Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Klaas Loer
Klaas Loer vroeg op donderdag 27 februari 2020, 00:00

Tijdens het fotograferen van de bloedmaan. had ik problemen met het scherpstellen en de sluiter reageerde soms niet. Ik fotografeerde met de diafragma voorkeuze stand met 28-135 mm canon ef en vanaf een statief. Wat kan er mis zijn gegaan?

Elja Trum
Elja Trum antwoordde op dinsdag 31 juli 2018, 14:49

Bij het fotograferen van de maan (of iets soortgelijks) werkt de automatische scherpstelling vaak niet. Je moet dan dus handmatig scherpstellen. Je kunt bij Canon meestal op het objectief overschakelen van 'AF' naar 'MF' om dit voor elkaar te krijgen.

Scherpstellen op de maan doe je meestal door de scherpstelling helemaal op oneindig te draaien en dan net een klein tikje terug. In de zoeker zou je moeten zien dat het beeld scherp is.

Wil je het helemaal zeker weten, gebruik dan live-view. Hierbij kun je meestal tot 10x inzoomen op je beeld en zo heel nauwkeurig handmatig scherpstellen.

Dat de sluiter niet reageerde (je kon niet afdrukken) komt doordat de camera niet scherp kon stellen. De camera wacht totdat ie scherp gesteld heeft voordat je 'door kunt drukken' (om onscherpe foto's te voorkomen). Als je handmatig scherp stelt heb je hier geen last van.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.