Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Anne
Anne vroeg op vrijdag 25 september 2020, 00:00

Ik wil graag gaan beginnen met fotograferen en ben nu bezig met het kijken van jullie basiscursus.
Ik heb echter nog geen camera en ben er wel al vrij zeker van dat ik (voornamelijk) 's avonds en 's nachts foto's wil gaan maken. Nu vroeg ik me af of je dan ook mooie foto's kan maken met een camera zonder fullframe?
Alvast bedankt voor het antwoord!

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op maandag 15 augustus 2016, 15:33

Dat moet zeker kunnen. Fullframe camera's zijn in prinicpe iets beter in slechte lichtomstandigheden, maar dat is vooral van belang wanneer je de ISO hoog wilt opdrijven om uit de hand nog te kunnen fotograferen.
Bij sommige vormen van avond- en nachtfotografie ga je wellicht eerder op een statief fotograferen en dan is dat argument minder van tel.

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op maandag 22 augustus 2016, 22:31

En mocht je tóch uit de hand willen fotograferen dan is ook de objectiefkeuze belangrijk. Een lichtsterk objectief is dan zeker een aanrader. Mocht je vooral vanaf statief werken dan zou ik vooral voor een camera(sensor) met een zo groot mogelijk dynamisch bereik gaan.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen