Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Kristin Van den Broeck
Kristin Van den Broeck vroeg op woensdag 26 februari 2020, 00:00

Beste Lightroomliefhebbers, Onlangs heb ik een volledig nieuwe catalogus moeten aanmaken omdat het bij mijn vorige compleet fout liep. Lightroom maakte steeds eenzelfde dubbele locatie aan en Adobe vond het beter om een volledig nieuwe catalogus te maken op mijn desktop. Nu had ik een catalogus waar ik al enkele jaren mee werkte, weliswaar met veel gedoe maar in die catalogus had ik alle foto's al bewerkt en van trefwoorden voorzien en in verzamelingen gezet enzovoort. Kan ik die wijzigingen in mijn nieuwe catalogus zetten door bv de naam van die previews en smart previews te veranderen van naam (nadat ik ze gekopieerd heb voor de zekerheid) en ze de naam van mijn nieuwe catalogus te geven? Mijn nieuwe catalogus heeft dezelfde foto's en mappen en sub-mappen, alleen de info en bewerkingen van die foto's heb ik niet. Mijn nieuwe catalogus heeft ook al enkele (nieuwe)previews van (nieuwe) foto's. Ik heb begrepen dat samenvoegen problemen zou geven. Ik werk met CC

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op maandag 21 oktober 2019, 20:57

Hallo Kristin, zie mijn antwoorden die ik je gestuurd heb.

Kristin Van den Broeck
Kristin Van den Broeck antwoordde op dinsdag 22 oktober 2019, 14:11

Dank je voor het antwoord Piet. Ik denk dat ik nu maar alles zo laat en dat ik in een lange vakantie (of verschillende) ik de oude catalogus bekijk en de nieuwe volledig handmatig aanpas aan de hand van de oude. Heb al vast bij de nieuwe de .xmp bestanden maken aangevinkt. Die komen dan bij de foto's en dan heb ik die toch nog mocht ik ooit problemen hebben. Heb gelukkig alle foto's toch nog...Tja, als je al mappen hebt van voor 2000 en je hebt daar al heel wat foto's bewerkt en benoemd... Het zij zo, volle moed en opnieuw aan de slag.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.