Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Martin Thomasson
Martin Thomasson vroeg op zaterdag 26 september 2020, 00:00

Ik heb thuis een PC en heb recentelijk een MacBook gekocht. Ik heb op beide afzonderlijk LR geïnstalleerd. De op een recente reis gemaakte foto's met mijn Fuji X-T1 zijn direct geïmporteerd op LR/MacBook en een aantal heb ik daar ook al bewerkt. Nu na terugkomst zou ik graag de foto's en de catalogus willen invoeren in LR op m'n PC en daar op het geijkte scherm verder bewerken en selecteren. Kan dat en zo ja hoe pak ik dat aan? Ter verduidelijking: ik zit in een soort overgangsfase. Ik wil op termijn helemaal op Apple overgaan, maar heb een redelijk nieuwe PC die ik nu nog niet weg wil doen.
Kan Piet hier iets over zeggen?
martin

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op maandag 11 april 2016, 19:27

Martin, wat je nodig hebt is de optie Bestand > Importeren uit een andere Catalogus. DIt is echte een vrij complexe aangelegenheid die niet zomaar als een antwoord op deze vraag gegeven kan worden. De procedure komt aan bod in mijn Lightroom boeken (mocht je die hebben) en zal ook behandeld worden in een van de volgende cursussen over geavanceerd catalogusbeheer.

Martin Thomasson
Martin Thomasson antwoordde op maandag 11 april 2016, 22:24

Piet, ik heb denk ik het antwoord op mijn vraag in je laatste boek op bladzijde 51 gevonden: "Werken met een tijdelijke reis-Catalogus" . Maar waarom noem je dit een "vrij complexe aangelegenheid"? Volgens je boek is het enige wat ik hoef te doen: Bestand> Importeren uit een andere Catalogus. Ik heb een externe snelle SSD als Time Machine gebruikt, dus daar staat de catalogus ook op. Als ik die catalogus van de SSD importeer in LR op de PC ben ik toch klaar? Of komt er meer bij kijken? En zo ja, waar vind ik dat in je boek?
Blijft mijn vraag staan of ik een catalogus op een Mac zonder meer kan overzetten naar een PC?

Elja Trum
Elja Trum antwoordde op zaterdag 16 april 2016, 00:03

Je kunt een catalogus van Mac inderdaad overzetten naar PC en visa versa.
Ik heb dit eerder gedaan bij mijn overstap van PC naar Mac. Lightroom kan de catalogus bestanden gewoon inlezen.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen