Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Ronny Wygers
Ronny Wygers vroeg op zondag 27 september 2020, 00:00

Hallo, ik maak nu al een dubbele back-up van al mijn foto's op externe HD's.
Ik overweeg nu om mijn foto's, of toch een deel ervan op te slaan in de cloud, kan je een aanbeveling doen hieromtrent, zijn er diensten die goed te koppelen zijn met lightroom?
Ter info: ik werk met een Mac.
Alvast bedankt
Ronny

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zondag 15 mei 2016, 21:02

Er is een verschil tussen je foto's opslaan in de Cloud (vb. door ze in een Dropbox-map of een Google Drive map te zetten) en je foto's (of eventuele andere data) back-uppen in de Cloud).
In het geval van Dropbox betaal je bv. 100 dollar voor 1TB opslag.
Volgens mij is het beter om je te abonneren op een online backup systeem, zoals www.backblaze.com of www.crashplan.org. Ik gebruik eerstgenoemde: die laat je toe een onbeperkte backup van je systeemschijf en alle andere aangesloten schijven te maken (uitgezonderd netwerkschijven). Je moet de externe schijven wel minstens een dag per maand aansluiten, anders denkt Backblaze dat je ze niet meer gebruikt en wist ie de backup van die schijf. Beide systemen kosten zo'n 50 a 60 dollar per jaar. Dat vind ik zijn geld meer dan waard.

ANKIE DIERICK
ANKIE DIERICK antwoordde op zondag 30 december 2018, 12:48

Piet,
Blijf je nog steeds bij dit antwoord ?? Zie dat dit dateert van 2016 misschien is er ondertussen al x beters of handigers ??? Ik vraag het maar hé ;-)
mvg
ankie

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen