Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Willem Oosterhof
Willem Oosterhof vroeg op zondag 27 september 2020, 00:00

Ik fotografeer heel veel in de sporthal bij sportwedstrijden en doe dat in RAW formaat, dit om de witbalans achteraf te kunnen bijstellen. Nu zit ik mij af te vragen of ik dat al tijdens het importeren kan doen. Ik denk dat ik dan een foto moet nemen van mijn grijskaart (x-rite) en daar een profiel van moet maken. Maar stel ik dan de camera in op TL-licht en maak dan de foto van de kaart? En gebruik ik dan ook de instellingen die ik tijdens het fotograferen gebruik bijvoorbeeld de sluitersnelheid.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 14 februari 2017, 12:44

Je kan in de camera een custom white balance instellen op basis van je Colorchecker, en dan zal LR die custom white balance honoreren.
Maar je kan ook gewoon achteraf na het importeren (niet tijdens) de eerste foto met de colorchecker gebruiken om de juiste witbalans in te stellen, en dan die witbalansinstelling synchroniseren met alle andere foto's van dezelfde shoot die dezelfde witbalans moeten hebben.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen