Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Jaap van der Pijll
Jaap van der Pijll vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Ik heb een configuratie advies vraagje.

Ik heb LR en PS al geruime tijd draaien op een Windows 10 laptop. Na bewerking verplaats ik mijn RAW foto’s naar mijn NAS.
Nu heb ik sinds gisteren ook een iMac tot mijn beschikking, hierop wil ik natuurlijk LR en PS installeren.

Nu ben ik opzoek naar hints en tips, hoe ik het beste deze combinatie (Windows- Mac OS) kan gaan gebruiken.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 10 mei 2016, 22:16

Ik ben geen Windows-expert, maar volgens mij moet je alvast zorgen dat je schijf zo geformatteerd is dat zowel Win en Mac er kunnen op lezen en schrijven.
Verder zou het nuttig kunnen zijn om je catalogus (en eventuele previews en smart previews) op een externe schijf te zetten (bv. een SSD) die dan ook weer leesbaar moet zijn op beide types. Dat laat je toe om zowel op je laptop als op je desktop (afwisselend) aan je catalogus te werken.
Een overzicht van hoe en waarom vind je hier:
http://www.morethanwords.be/blog/2015/5/25/using-the-angelbird-512-gb-ssd2go-pocket-as-a-catalog-drive-with-lightroom

Jaap van der Pijll
Jaap van der Pijll antwoordde op donderdag 12 mei 2016, 10:33

Piet, Dank je wel voor je reactie. Een andere mogelijkheid is om de catalog in de cloud te plaatsen, echter ik heb voor een andere oplossing gekozen.

Als het nodig is neem mijn laptop mee op locatie (naar de opdracht) en gebruik ik mijn iMac thuis als hoofdcomputer. Ik kan dan daar de foto’s inlezen en bewerken, en deze catalogus bij thuiskomst importeren in de catalogus op mijn hoofdcomputer.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.