Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Jaap van der Pijll
Jaap van der Pijll vroeg op donderdag 27 februari 2020, 00:00

Ik heb een foto die ik voor bewerken doorstuur vanuit Lightroom (Ctrl+E) naar Photoshop.
Met de snelle selectie gereedschap wil ik één persoon uitsnijden en vervolgens wil ik de achtergrond een witte kleur geven.
Mijn vraag is, welke stappen moet ik doen om de achtergrond eerst wit te krijgen om vervolgens met rand verfijnen de haartjes nog wat netter te maken.
Alvast bedankt voor het meedenken.

Jaap van der Pijll
Jaap van der Pijll antwoordde op vrijdag 22 april 2016, 15:11

Ik kreeg de volgende tip:
Je kunt het beter omdraaien. Eerst de selectie doen en rand verfijnen. (logisch). Daarna kun je op ok drukken.
Als je daarna op ctrl+j drukt dan heb je hem gelijk op een nieuwe laag gekopieerd.
Op de oude laag kun je dan een witte achtergrond zetten. Als je voorgrond kleur wit is (die 2 vierkantjes) dan druk je op alt+delete

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.