Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
plcvdberg
plcvdberg vroeg op zondag 27 september 2020, 00:00

wat zou de beste computereisen moeten zijn voor een PS en LR? en de vele bewerkingen?
ook welk scherm is het beste?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op woensdag 27 april 2016, 22:11

Ik kan enkel spreken voor de Mac-kant: Lightroom houdt van hoge kloksnelheden en veel RAM en ook een catalogus die op een zo snel mogelijke schijf staat (bij voorkeur een SSD schijf).
Ook Photoshop heeft graag veel RAM geheugen.
Qua scherm zit ik met de iMac met een ingebouwd scherm en dat is eigenlijk niet ideaal voor fotobewerking omdat het te contrastrijk is.
Qua losse schermen is Eizo zowat de referentie. Vroeger was het heel duur maar nu zijn er een paar meer betaalbare modellen verkrijgbaar.

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op zaterdag 14 mei 2016, 22:06

Wat betreft de computereisen kan ik me alleen maar bij Piet van den Eynde aansluiten, ook voor een Windows-omgeving zijn die ideaal. Wat betreft een goede monitor, die bovendien hardwarematig te kalibreren is zou je ook nog eens naar BenQ kunnen kijken (b.v. de BenQ SW2700PT 27). Ik durf niet te zeggen dat deze 100% gelijkwaardig is aan een (veel duurdere) EIZO, maar voor een 27" heb je wel heel veel monitor voor relatief weinig geld.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen