Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Loek Groenendijk
Loek Groenendijk vroeg op zondag 27 september 2020, 00:00

Bestaat er een snelle (intelligente) methode om de contactgegevens uit een groot aantal bestanden tegelijk te halen?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op donderdag 29 september 2016, 14:25

Het hangt er van af waar je het wilt doen:
Wil je (bepaalde) IPTC metadata enkel verwijderen uit je geëxporteerde foto's, dan kan je dat doen met de Metadata Wrangler plug-in van Jeffrey Friedl. Meer over deze handige plug-in vind je in onze Plugins-cursus: https://photofactsacademy.nl/10-nuttige-lightroom-plug-ins/metadata-wrangler
Wil je het echter in je RAW files zelf, dan kan je normaal meerdere foto's tegelijk selecteren in de rasterweergave en dan in het Metadatapaneel je contactgegevens verwijderen (gewoon selecteren en backspace toets indrukken). Je krijgt dan normaal een dialoogvenster waarin gevraagd wordt of je enkel van de meest geselecteerde of van alle geselecteerde foto's de metadata wilt wissen.

Loek Groenendijk
Loek Groenendijk antwoordde op donderdag 29 september 2016, 20:49

Dank je,
Het gaat om het verwijderen van contact data uit de originele bestanden en hoopte op een snellere methode want ik moet zo'n 30.000 bestanden doorworstelen met oude info. Heb al nieuwe IPTC presets aangemaakt, maar de oude contact data blijft in het bestand zitten tot de handmatige verwijdering. Het is niet anders.
Hartelijke groet, Loek

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen