Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Anne Desmet
Anne Desmet vroeg op vrijdag 25 september 2020, 00:00

Hallo

Wat doe de electronische proef? Zie geen verschil als ik deze aanklik.
groeten Anne

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op woensdag 16 november 2016, 19:27

Een Elektronische- of Soft Proof is er voor bedoeld om je van te voren op je scherm te simuleren hoe je foto er als print of drukwerk uit komt te zien. Dit omdat de meeste printers, en zeker drukwerk, minder kleuren kunnen weergeven dan je beeldscherm.

Als je voor de eerste keer “Elektronische proef” aan vinkt zie je rechtsboven in je scherm óf “Adobe RGB” óf als je dat venster openklapt “Elektronische proef” verschijnen. In het opengeklapte venster zie je onder “Proefexemplaar” maken het profiel waarnaar de foto omgezet wordt, en die staat standaard op AdobeRGB (1998). Dat is ook de reden dat je niets ziet veranderen. Niet omdat er niets verandert (Lightroom werkt standaard in Profoto RGB), maar omdat de meeste beeldschermen zelfs Adobe RGB niet volledig kunnen weergeven.

Heb je printerprofielen geïnstalleerd op je computer dan zou je i.p.v. Adobe RGB kunnen kiezen voor een printerprofiel als “standaard” of “enhanced matte”). Vink je vervolgens “Papier en Inkt simuleren” aan dan zul je wel degelijk een verandering zien (je beeld wordt minder verzadigd).

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen