Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Ilka de meyer
Ilka de meyer vroeg op donderdag 27 februari 2020, 00:00

hallo Piet,

Vraagje, ik heb een foto met een communicantje met een fluo roze bloesje, wanneer ik die vanuit Lr print, geen probleem. Zodra ik de foto echter exporteer om er in Id een kaartje mee te maken, verlies ik kleur in het fluo, en wordt het gewoon een soort roze. Hoe komt dit? Kan ik daar iets aan doen? Hoe kan ik de kleur behouden buiten Lr?

vriendelijke groeten,
Ilka

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op zaterdag 21 mei 2016, 06:25

Ik denk dat hier de omzetting van RGB naar CMYK tijdens de export vanuit InDesign de boosdoener is. RGB (ook een inkjetprinter wordt ook RGB aangestuurd) heeft een veel grotere kleurruimte dan CMYK. Dit is helaas niet te voorkomen, CMYK kan die kleur blijkbaar niet weergeven.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zaterdag 21 mei 2016, 14:12

In welke kleurruimte exporteer je in Lightroom?
Probeer eens Prophoto of Adobe RGB ipv sRGB als het zo ingesteld staat.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.