Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Danny Mycek
Danny Mycek vroeg op zondag 27 september 2020, 00:00

geachte
ik heb een externe harde schijf die ik gebruik waarop ik mijn foto's op exporteer vanaf lightroom, nu ik heb deze onlangs moeten loskoppelen van de laptop, nu weet ik dat deze schijf vooraleer ik deze loskoppelde werd erkent als "schijf F", nu ik de externe weer heb gekoppeld, is de naam veranderd in "schijf G" ??
nu ik LR open zie ik dat mijn externe schijf word herkent als "F", maar bij alle fotobestanden staat een vraagteken.
ik snap niet hoe dit kon gebeuren. en wou even weten of dit weer kan gewijzigd worden, en of dit gevolgen kan hebben?
mvg danny

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op zaterdag 5 augustus 2017, 08:32

Het lijkt me een "Windows probleem", schijnt vaker te gebeuren, vraag me niet alleen waarom (moet je net iemand hebben die alleen maar op een Mac werkt).

Als alle fotobestanden in één hoofdmap staan is het waarschijnlijk vrij simpel: rechtsklikken op de map met het vraagteken en kiezen voor "find missing folder". Vervolgende deze map op de G-schijf aanklikken. Vervolgens is de hoofdmap met alle onderliggende mappen weer gesynchroniseerd.

Danny Mycek
Danny Mycek antwoordde op zaterdag 5 augustus 2017, 15:35

bedankt voor je hulp Hans, zoals jouw uitleg gedaan en zijn alle vraagtekens verdwenen ..super.

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op zondag 6 augustus 2017, 19:58

Dag Danny

Graag gedaan. Eén opmerking nog m.b.t. het opslaan op een externe harde schijf.

1. Maak van de fotoverzameling minimaal één backup van. Iedere schijf crasht ooit, het is alleen de vraag wanneer.
2. Hoewel op zich prima te doen, zeker als je je bibliotheek op een snelle (interne) HD of SSD zet, vertraagt het werken op een externe harde schijf je workflow (hangt ook af van je bestandsgrootte). Maar als het voor jou werkt waarom dan niet!

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen