Beter fotograferen vanuit huis. Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Ivan Geerts
Ivan Geerts vroeg op zondag 29 maart 2020, 00:00

Zit met een groene schijn van het flitslicht in de bril. ben me al zot aan het zoeken hoe ik deze het beste kan verwijderen? als het wel kan?
Ik heb net de LR en PS voor fotograven aangekocht (na advies van Piet was ik overtuigd) Ik ken al een beetje dankzij jullie opleiding maar Photoshop moet ik nog aan beginnen.
Daarom mijn vraag of er een voorbeeld te vinden is en/of hoe ik dit kan aanpassen? of welke is de best oplossing? (foto zonder bril is geen oplossing :-)

Elja Trum
Elja Trum antwoordde op zaterdag 7 mei 2016, 22:31

Het verwijderen van een reflectie in een bril is een lastig klusje. Soms lukt het in Lightroom door het dehaze filter op de bril toe te passen.

Werkt dat niet, dan zijn je beste opties aanpassingen waar je tijdens het fotograferen aan moet denken. Zo kun je bijvoorbeeld twee vrijwel dezelfde foto's maken. Bij de ene met bril en bij de andere zonder bril. Zorg dat de foto verder zo gelijk mogelijk blijft, leg de foto's over elkaar en vervangen alles binnen het montuur door de versie zonder bril.

Persoonlijk is mijn favoriete oplossing het voorkomen van de reflectie tijdens de opname. Laat het licht zo vallen op je model dat dit niet via de bril in je camera reflecteert. Bijvoorbeeld door het licht meer van opzij of meer van boven te laten komen.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.