Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
coleta kleij
coleta kleij vroeg op zondag 23 februari 2020, 00:00

Ik wil een raw foto bewerken in photoshop en later nog een extra bewerking doen in Lightroom. Kan dat en hoe doe ik dat?
m.vr.gr.
Coleta

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op vrijdag 9 december 2016, 09:55

Dat kan maar het is niet echt logisch: je kan beter de foto eerst in Lightroom importeren, dan van Lightroom naar Photoshop sturen via Foto > Bewerken in. Daar doe je dan wat je wil en kiest voor Bestand > Opslaan. In Lightroom krijg je dan je bewerkte Photoshop-foto als een TIF of een PSD bestand, normaliter naast de originele raw. Die TIF of PSD kan je dan in Lightroom verder bewerken.

coleta kleij
coleta kleij antwoordde op zondag 11 december 2016, 09:01

dank je voor de tip. ik ga er mee aan de slag.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.