Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Pandelaers Marc
Pandelaers Marc vroeg op woensdag 26 februari 2020, 00:00

Als ik een foto open in photoshop vanuit lightroom en ik sla deze op na de bewerking maakt die in lightroom een kopie bij zoals bewerkt in photoshop en als een tif bestand.
Maar hij voegt hier het pro foto rgb profiel aan toe en het kan in lightroom aangepast worden dat deze ze moet openen met een adobe of srgb profiel. dat heb ik nu gedaan maar de foto's die ik nu in tif heb staan in pro foto rgb. Als ik deze nu wil als adobe of srgb wil omzetten hou ik niets meer over van mijn kleuren en kan die niet recupereren in photoshop. Mijn vraag is nu hoe kan ik dit probleem oplossen zonder al mijn foto's opnieuw te moeten bewerken? Ik lees dikwijls in u cursus dat jij altijd via profoto rgb werkt als je die dan op een windows pc of een beamer projecteert zijn de kleuren volledig weg. Kan ik dit oplossen? en zoja Hoe?
Hopende op een positief antwoord dank ik U alvast.
Mvg Marc Pandelaers.

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op vrijdag 3 mei 2019, 22:30

Zolang je in Photoshop en/of Lightroom werkt wordt het kleurenprofiel van het bestand correct ingelezen (ongeacht of het nu sRGB/AdobeRGB1998/Prophoto RGB is, en ongeacht of je het nu op een Mac of een PC opent). Wil je een bestand omzetten (= vertalen) naar sRGB of AdobeRGB 1998 dan kan dit via de export vanuit Lightroom of via Photoshop (Edit > convert to Profile). Pas als je kiest voor Edit > Assign profile (profiel toekennen) gaat het fout.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.