Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Karin  Bloem
Karin Bloem vroeg op zondag 27 september 2020, 00:00

Momenteel heb ik mn foto's op mn laptop staan en nadat ik ze heb bewerkt zet ik ze altijd op een harde schijf (netwerk in huis, zonder kabel). Ik wil nu met lightroom beginnen en heb volgende vragen bij importeren:
1. Als je foto's op externe schijf zet, kan je dan later alleen je foto's terugvinden als je op die harde schijf bent aangesloten?
2. wat gebeurd er binnen lightroom als foto's verplaatst van bv harde schijf pc of een WDelement naar extern netwerk?

Elja Trum
Elja Trum antwoordde op woensdag 1 maart 2017, 09:34

1. Foto's op een externe schijf kun je wel gewoon vinden in Lightroom als je disk niet aangesloten is. Middels een vraagteken bij het bestand wordt dan aangegeven dat het bestand zelf echter niet beschikbaar is.

Als je er slimme voorvertoningen van maakt kun je de foto's zelfs bewerken terwijl je externe harddisk niet aangesloten is.

2. Als je foto's eenmaal in Lightroom staan kun je ze het best verplaatsen met behulp van Lightroom. Doe je het niet in Lightroom, dan zal Lightroom het bestand kwijt zijn. Dit wordt weer aangegeven met een vraagteken. Klik dan op het vraagteken om Lightroom te wijzen waar het bestand naar verhuisd is.

Karin  Bloem
Karin Bloem antwoordde op woensdag 1 maart 2017, 11:02

Dank! Ik ga ermee aan de slag!

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen