Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Roelie van der Meer
Roelie van der Meer vroeg op zondag 23 februari 2020, 00:00

hoe verklein ik mijn foto in Photoshop zonder kwaliteitsverlies. Wel wil ik allemaal dezelfde breedte maken ,maar ze zijn nu minstens 10 MB .
Ik heb het ergens in een van je vide's gezien .....maar weet niet meer waar!

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op zaterdag 25 juni 2016, 08:51

-Theoretisch zul je altijd kwaliteitsverlies krijgen als je foto's vergroot of verkleind.
-Daarnaast maakt het uit of je eindbestand een JPEG (gecomprimeerd bestand) of een TIf/PSD is (niet gecomprimeerd bestand).
-Als je een bestand opslaat als JPEG kun je de kwaliteit opgeven (mate van compressie)
-10mb zegt niet zoveel over de grootte in pixels van een bestand.

Een prima manier is vanuit Adobe Bridge, selecteer de map met bestanden die je wilt omzetten en vervolgens:
Adobe Bridge > Extra > Photoshop > Afbeelidingsprocessor.
In het scherm wat nu in Photoshop wordt geopend kun je kiezen voor de omzetting naar JPEG, Tif en/of PSD, de grootte en breedte in pixels aangeven, de map waarin je de bestanden wilt opslaan e.a.
In jouw geval moet je alleen de breedte in pixels aangeven.

Pas wel op: de manier van interpolatie (bicubisch automatisch, bicubisch scherper e.a.) die nu wordt gebruikt staat bij de voorkeuren van Photoshop ingesteld.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.