Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Evert van Zanten
Evert van Zanten vroeg op vrijdag 25 september 2020, 00:00

Wat is de beste afbeeldingsinstelling voor een foto doe voor een website gebruikt wordt.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zaterdag 9 december 2017, 19:43

Dat hangt er van af van hoe groot je die foto wilt tonen en op welke soort scherm. Het is altijd een compromis tussen grootte en laad-tijd.
BIj Squarespace bijvoorbeeld, mijn website bouwer, hanteert men 2500 pixels aan de lange zijde als standaardgrootte.

Evert van Zanten
Evert van Zanten antwoordde op zaterdag 9 december 2017, 21:19

Bedankt voor de uitleg is mij volledig duidelijk

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op donderdag 14 december 2017, 07:24

Misschien een kleine toevoeging: daarnaast wordt de grootte van het jpeg-bestand natuurlijk ook bepaald door de mate van compressie. Een jpeg-bestand opgeslagen in de hoogste kwaliteit ("100" in Lightroom of "12" in Photoshop" zal veel groter zijn dan "70" in Lightroom of "8" in Photoshop. Daarnaast heeft Photoshop ook nog de optie "opslaan voor web". De laatste instellingen (70 in Lightroom / 8 in Photoshop) zullen doorgaans (meer dan) voldoende zijn om een jpeg-bestand zonder zichtbaar kwaliteitsverlies op je website te vertonen.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen