Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
willem oosterhof
willem oosterhof vroeg op zondag 23 februari 2020, 00:00

Eén van de onderwerpen die ik heel graag fotografeer is sport. Ik ben vaak in de sporthal te vinden van zaalvoetbal foto's te maken. Ik heb een Nikon d7200 camera en een Tamron SP AF 70-200mm f/2.8 Di LD lens. Nu zit ik mij af te vragen hoe ik het beste mijn camera in te stellen. Zelf denk ik aan de S stand en dan 1/500. Hebben jullie tips?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op maandag 3 oktober 2016, 22:01

Ik denk dat sluitertijdvoorkeur idd de beste optie is maar de juiste tijd hangt af van de sport in kwestie: wil je de actie bevriezen en zo ja, wat heb je nodig om die actie te bevriezen? Dat zal trial-and-error zijn. Bij een sprong heb je bv. dat ene moment dat de springer op zijn piek is iets mindere snelheid nodig dan net ervoor of erna om toch een scherpe foto te hebben.
Of een en ander haalbaar is zal ook afhangen van hoe licht de zaal is en hoe lichtsterk je objectief is.
Dus waarschijnlijk zal je eerst je sluitertijd instellen, dan je diafragma en daar zal dan een ISO uit komen die nodig is om een goed belichte foto te hebben.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.