Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
martin van der vat
martin van der vat vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Zijn er truuks en tips om wolken te fotograferen? Welke filters zijn eventueel aan te raden?
Als ik een mooie wolkenlucht fotografeer, valt mij het resultaat meestal tegen; te weinig detail, te winig tekening in wolken. Terwijl het er met het blote oog zo mooi uitzag

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op woensdag 8 augustus 2018, 11:32

Onze ogen kunnen een groter dynamisch bereik aan dan onze camera's. Daarom moet je ofwel tijdens ofwel na de opname nog wat ingrijpen. Tijdens kan je dat doen door te werken met Graduated ND filters - bekijk even de cursus Landschapsfotografie met Bart Heirweg - die gaat daar dieper op in.
Soms is er wel detail in je foto, maar zie je het gewoon niet goed. In dat geval kan je een verloopfilter in Lightroom toevoegen. Zet de Hooglichten ergens tussen -50 en -100 en zet de Helderheid ergens tussen +50 en +100 en je zal al een flink verschil merken.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.