Beter fotograferen vanuit huis. Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
christel van den broeck
christel van den broeck vroeg op zondag 29 maart 2020, 00:00

Ik probeerde laatst een nest van 11 zwarte licht bewegende puppy's "binnen" te fotograferen.
Instellingen die ik gebruikte: ISO 800 -1600 -2000, 1/125, f2,8.
Al mijn foto's waren een donkere massa. Kon er nog wel iets van maken via LR, maar toch :(.
Hoe pak ik dit het best aan? Alvast bedankt voor jullie reactie.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op maandag 11 april 2016, 19:30

Ofwel een nog lichtsterkere lens gebruiken, ofwel nog hogere ISO. Een langere sluitertijd is waarschijnlijk geen optie omdat je anders bewegingsonscherpte gaat krijgen.
Maar de beste optie is wellicht om flitslicht te gebruiken.

Roland Bogaerts
Roland Bogaerts antwoordde op dinsdag 12 april 2016, 00:37

Ik fotografeer al 20 jaar honden en katten voor een producent van dierenvoeding dus ik ken je probleem. De kunst en de uitdaging is om je foto's (ik veronderstel dat je in RAW fotografeert) 'rechts te belichten'. Dit wil zeggen in die mate 'overbelichten' dat het histogram helemaal naar rechts geschoven is zonder (!) dat je detail verliest in de lichte partijen. Als je nog niet in RAW werkt: doen want het dynamisch bereik (de contrastomvang) van een RAW is veel groter dan die van een JPEG.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.