Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
« vragenoverzicht

foto's in juiste map plaatsen adhv trefwoorden na export lightroom

Hoste Wim
Hoste Wim vroeg op zaterdag 22 februari 2020, 00:00

Hallo,

Ik zoek een goede workflow zodat foto's na export terecht komen in verschillende doelmappen binnen dropbox om te delen met verschillende mensen

- binnen lightroom exporteer ik een set foto's
- Deze foto's bevatten de trefwoorden
- De foto's met de nodige trefwoorden krijgen een export naar een bepaalde map.

Nu zoek ik een oplossing om de foto's die specifieke trefwoorden hebben gekregen terecht komen in een map die aan de voorwaarden van bepaalde trefwoorden voldoet.

Ik denk hierbij aan een aantal mogelijkheden:
- een app die een bepaalde map met eventuele submappen controleert, en dan de foto's in de juiste mappen plaatst.
- In finder slimme mappen maken. Maar weet niet hoe hier de trefwoorden kunnen gefilterd worden en hoe het resultaat van de slimme map in dropbox kan gebruikt worden.
- nog tal van andere mogelijkheden?

Heeft iemand hiermee ervaring, hoe begin ik hier best aan?
alvast bedankt voor het meedenken.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 31 januari 2017, 08:41

Je zou een Smart Publish Service kunnen opzetten in het Services voor Publiceren paneel:
Maak een overkoepelende Publish Service die exporteert naar een Dropbox map en daaronder per trefwoord waarvoor je een map wilt, maakt je Smart Publish Services (da's een beetje zoals Slimme verzamelingen) met als criteria dat bepaald trefwoord.
Als je het zo ingewikkeld niet wilt maken, kan je ook werken met gewone slimme verzamelingen, en bijvoorbeeld een aantal export presets. Vb. de Slimme verzameling 'Trefwoorden bevat 'honden'' en dan een exportpreset die die foto's exporteert naar een submapje 'honden' van je Dropbox map...

Hoste Wim
Hoste Wim antwoordde op dinsdag 31 januari 2017, 16:47

Ik denk dat ik hiermee verder kan. Dit ga ik eens diepgaander bekijken.
alvast bedankt

Hoste Wim
Hoste Wim antwoordde op dinsdag 31 januari 2017, 18:33

Dit heb ik even goed bekeken en zal inderdaad doen wat ik wil. maar de structuur die lightroom maakt bij services voor publiceren kan ik die manueel maken in een tekst file en waar kan ik die file terugvinden op mijn mac? Ik heb reeds ergens gevonden dat een dergelijke tekstfile ook te maken is voor trefwoorden. Dit kan sneller werken dan te werk gaan in lightroom. thx

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.