Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Michel Vervaet
Michel Vervaet vroeg op zondag 23 februari 2020, 00:00

Lightroom heeft een eigen functie om een fotoboek te (laten) afdrukken.op welke wijze krijg je de in LR bewerkte foto's in een ander bekend merk van online fotoboeken maken? Dus met de aanpassingen die in LR gedaan zijn?

Alvast bedankt voor het meedenken/ reageren. Michel

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zaterdag 18 juni 2016, 13:42

Je kan bovenaan rechts in de Boekmodule bij Boekinstellingen, naast 'Boek' kiezen voor JPG of PDF in plaats van Blurb.
De knop 'boek verzenden naar Blurb' wordt dan 'Boek exporteren naar PDF/JPG'. De pagina's inclusief opmaak worden dan geëxporteerd. Je zou die dan kunnen importeren in de layout-software van een ander boek, maar enkel voor zover het formaat van dat ander boek overeenkomt met de Blurb-boeken, uiteraard. En zelfs dan moet je nog opletten. Bv. een vierkant boek bij Blurb kan een licht afwijkend pagina-formaat hebben dan ergens elders (dit i.v.m. afloop en dergelijke).
Er is één fabrikant die specifiek aangeeft dat hij de Blurb specificaties aankan, en dat is www.fotogoed.nl. Daar moet je de Lightroom PDF aanleveren. Hoe je dat verder moet doen, staat uitgelegd op hun website. Fotogoed is iets goedkoper.
Vind je de prijs van Blurb te duur maar de kwaliteit wel goed, dan zou ik je aanraden om je te abonneren op hun nieuwsbrief: ze houden regelmatig (tot 2 keer per week) promoties. Die duren maar enkele dagen maar de kortingen kunnen oplopen tot 50 procent (exclusief verzendingskosten). Wat je kan doen is je boek al klaarmaken en opslaan in Lightroom als een 'saved book' en dan gewoon wachten tot er nog eens een promo binnenkomt. Zo doe ik het zelf ook :-)

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.