Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Alain Van Hespen
Alain Van Hespen vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Dit is geen vraag maar een ervaring die ik toch even wil delen met de leden, opgedaan met het bewerken van één van de JPG oefenbestanden op deze site.


Er stelt zich in LR een probleem met geïmporteerde JPG bestanden. Als je zulk bestand wil bewerken in PS en je duid aan dat je een kopie wil bewerken dan wordt er inderdaad in LR een kopie aangemaakt.
PS wordt geopend, je doet de gewenste bewerkingen en bij het afsluiten komt PS dan met het dialoogscherm "opslaan als". Het aangepaste bestand wordt dan weggeschreven in de map van waaruit het oorspronkelijk werd geïmporteerd. In LR zie je de kopie van het bestand met in de titel het bijschrift "bewerkt", maar de in PS gemaakte bewerkingen zijn niet aangebracht. Wil je het aangepaste bestand toch in LR dan moet je het importeren.

Ik gebruik de meeste recente versie van Adobe CC.

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op donderdag 15 september 2016, 21:33

Ik twijfel niet aan je bevindingen, maar ze zijn bij mij in ieder geval niet reproduceerbaar. Ik kan ze direct opslaan zónder het "opslaan als" dialoogvenster én ik zie ze ook direct met de gemaakte aanpassingen in de Lightroom bibliotheek.
Als je zegt dat na "opslaan als" wél het bestand, maar niet de bewerking zichtbaar is lijkt het er meer op dat de metadata van het oude bestand nog aan het nieuwe bestand hangen. Een bestand wat al zichtbaar is in Lightroom zou je niet opnieuw moeten kunnen importeren omdat het al in de lightroom catalogus zit. Het synchroniseren van de map zou voldoende moeten zijn.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.