Telefoon  00 31 24 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  login
Photofacts Academy logo
Menu
Onno Wildschut
Onno Wildschut vroeg op donderdag 5 oktober 2023, 00:00

Ik maak met mij R5 regelmatig Stacks. Via Lightroom ga ik dan naar Photoshop om o.a. de beelden over te vloeien. Dat gaat prima. Duur wel wat lang maar dat vind ik niet zo erg. Bij de commando opslaan krijg ik de melding dat het bestand de 4 GIG overschrijdt. Daar heeft Photoshop een bestandsindeling voor maar ik zou graag willen weten of ik wel de juiste procedure volg? Daarnaast zou ik, met behoud van kwaliteit wel naar wat kleinere bestanden willen. Wat is dan wijsheid bij een camera als de R5? Allvast bedankt voor de reacties. Onno

Onno Wildschut
Onno Wildschut antwoordde op dinsdag 11 april 2023, 20:23

Dank je wel Nando,

Kan ik misschien in één van de tutorials ook zien wat dat precies is en hoe je dat doet?

Alvast bedankt

Nando Harmsen
Nando Harmsen antwoordde op dinsdag 11 april 2023, 09:41

Beste Onno,

Om te voorkomen dat er enorme bestanden ontstaan is het verstandig om de stacks samen te voegen tot een enkele pixel layer. Hiermee voorkom je die grote bestanden. Dit doe ik zelf namelijk altijd, zowel voor startrails samenvoegen als voor median stacking ten behoeve van ruisreductie.
Wil je die lagen toch behouden, dan moet je het bestand inderdaad in het daarvoor geschikte bestandsformaat opslaan.

Onno Wildschut
Onno Wildschut antwoordde op donderdag 13 april 2023, 06:48

Ik heb het zelf al even uitgevlooid 😀

Superbedankt Nando!

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank jullie wel voor het delen van jullie handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van ledenPopulaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen