Beter fotograferen vanuit huis. Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
margreet-broersen
margreet-broersen vroeg op zondag 29 maart 2020, 00:00

wanneer ik een foto vergroot met canvasgrootte, krijg ik een wit vlak, nu wil ik graag een deel van de foto kopiëren en plakken in dat gedeelte, vooral handig wanneer er veel verschillende voorwerpen op de foto staan. Ik heb het vullen geprobeerd, maar dan wordt toch de foto uit zijn verband gehaald

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op dinsdag 13 september 2016, 20:13

Ik begrijp je vraag niet goed. Het lijkt me vrij logisch dat je een foto uit z'n verband rukt als je delen daarvan in het canvas rondom de foto plaatst. Maar wellicht bedoel je wat anders.

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op dinsdag 13 september 2016, 20:36

Overigens kun je met de optie "canvasgrootte" de foto niet vergroten. Je vergroot - zoals de naam het al aangeeft - alleen het canvas óm de foto.
Daadwerkelijk een foto vergroten (of verkleinen) doe je met "Image > Image Size". Je kunt er dan pixels bij laten rekenen.

margreet-broersen
margreet-broersen antwoordde op woensdag 14 september 2016, 13:44

Ik denk dat ik mijn vraag verkeerd gesteld heb.
Ik wil het canvasvlak vullen met een gekopieerd deel uit de foto. Stel dat ik een repeterend beeld heb, dan wil ik dat laten doorlopen en met vergoten bedoel ik bijv. alleen de breedte of de hoogte, omdat de verhoudingen verkeerd zijn voor hetgeen het gebruikt moet worden.
Is dit duidelijker?

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op donderdag 15 september 2016, 06:38

Indenk dat je dat per foto zult moeten bekijken. Voor eenvoudige dingen werkt "vullen met inhoud behouden" prima, voor complexe(re) foto's werkt het onvoldoende.
Hoe "repeterend" is je beeld en hoeveel hoger/breder moet een foto worden. Met content-aware scale kun je soms ook een deel van je beeld vergroten zonder dat dit opvalt (zeker als je dit niet op je hoofdonderwerp toepast). Een andere keer is het nauwelijks zichtbaar als je het totale beeld een paar procent niet-proportioneel breder of hoger maakt. Kortom: dé manier voor dit soort problemen is er helaas niet. Dan werkt het nog het beste om bij de opname al rekening te houden met de latere toepassing

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op maandag 19 september 2016, 09:34

Zoals Hans aangeeft kan Content-Aware Scale soms een oplossing zijn: dit laat je toe om een (selectie van) een foto uit te rekken. Je kan zelfs aangeven welke delen van de foto (bv. personen) niet mogen uitgerokken worden. Bekijk anders deze video nog even:
https://photofactsacademy.nl/photoshop-voor-fotografen/vullen-en-schalen-met-behoud-van-inhoud

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.