Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
marc moonen
marc moonen vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Hallo Piet?
Hoe kan ik in lightroom een foto horizontaal maken.
Dus een beetje kantellen.
Groeten Marcus.

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op dinsdag 2 augustus 2016, 17:36

Kies in de Developmodule (ontwikkelmodule) voor "Tools > Crop" of kies voor "R" (de laatste optie werkt vanuit iedere module).
Plaats de cursor in het grijze deel net naast of onder de foto (het "handje" verandert nu in een gereedschap van 2 met elkaar verbonden pijltjes).
Je kunt nu de foto traploos links- of rechtsom roteren door met ingedrukte muis (of pen) het gereedschap naar boven- of beneden te verplaatsen (als je de cursor náást de foto zet) of naar links- of rechts te bewegen (als je de cursor ónder de foto plaatst).
Tijdens deze actie wordt tijdelijk een grid over je foto geplaatst die je het rechtzetten vergemakkelijkt.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.