Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Jan Demuzere
Jan Demuzere vroeg op donderdag 27 februari 2020, 00:00

Ik werk met LR Classic 7.4 . Tijdens importeren gebruik ik een preset waarbij ondermeer het kleurprofiel op PROVIA/standard staat.
Na importeren stel ik echter vast dat de RAF bestanden toch nog steeds de Adobe kleur aangeven.
Wat doe ik fout ?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zondag 19 augustus 2018, 22:19

Er is een hele leuke plug-in van John Beardsworth die automatisch het gebruikte profiel toepast op je Fuji Raw bestanden en je kan zelfs nog specifiëren dat er nog een andere preset achteraan geplakt moet worden.
http://lightroomsolutions.com/jb-xlr/

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op woensdag 8 augustus 2018, 11:22

Zou het kunnen dat je de importpreset toepast op een jpg bestand? Camera Matching Profiles werken enkel op raw bestanden.

Jan Demuzere
Jan Demuzere antwoordde op woensdag 15 augustus 2018, 16:35

In het tabblad "Toepassen tijdens importeren" stond niets meer ingevuld bij de ontwikkelinstelligen. Hier plaats ik normaal mijn "Fuji Import Preset" die gemaakt werd in de voorinstelling van de ontwikkelmodule.
Heb dus in de import ontwikkelinstelling opnieuw de Fuji preset geplaatst met de het camera Provia/standard kleurprofiel.Zijn er nog andere manieren om dit ingesteld profiel van de FUJI mee te nemen naar Lightroom ?

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.