Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
« vragenoverzicht

ge´mporteerde foto's in Lightroom terugzetten naar oorspronkelijke map

marjan coppens
marjan coppens vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Ik denk dat ik een stommiteit heb begaan! Ik wou 1 foto van mijn bureaublad importeren in mijn lightroom bestanden (die allemaal samen, goed geordenden, op een aparte schijf staan) maar ik heb (ik weet niet hoe...;-) ) blijkbaar alle foto's uit verschillende mappen op mijn bureaublad verplaatst naar die ene map (ong.1100 foto's). In de oorspronkelijke mappen zijn alle foto's weg. KAN IK DAT NOG ONGEDAAN MAKEN??? Of op een eenvoudige manier die foto's in hun oorspronkelijke map krijgen?
Of moet ik alle foto's via exporteren proberen terug te zetten in hun oorspronkelijke mappen?
Alvast dank voor uw reactie!

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op donderdag 22 november 2018, 16:34

Indien ze vroeger op datum stonden, zou je eventueel kunnen die 1100 foto's filteren op datum in het filterpaneel en ze dan selecteren en terug verslepen - via Lightroom ! - naar de oorspronkelijke datum-map waar ze in stonden.
Als ze echter in een of ander zelfgekozen criterium gestructureerd zaten, vrees ik dat het niet zo evident zal zijn (tenzij je ze bv. gemeenschappelijke trefwoorden hebben). In dat geval zou je kunnen fiiteren op trefwoord en ze dan verslepen naar waar ze moeten staan.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.