Beter fotograferen vanuit huis. Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Ton
Ton vroeg op zondag 29 maart 2020, 00:00

Hoe komt het dat een SONY 99 MK2 camera (full frame - 43 MB) bij het importeren van een memory kaartje een ARW symbooltje laat zien i.p.v. een kleine foto?
Met mijn oude 77 MK2 ( 25MB) werkte dat wel.

Enig idee hoe dit komt en wat eraan te doen is?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op maandag 13 maart 2017, 20:25

Lukt het om de foto's te importeren? Welke versie van Lightroom gebruik je.

Ton
Ton antwoordde op maandag 13 maart 2017, 21:30

Piet, Bedankt voor je antwoord.
Ik gebruik Lightroom 6 met de laatste update 6.9.
Ik kan de bestanden wel van de memorystick direct naar Lightroom halen en dan daarna naar mijn externe harde-schijf. Dit zoals je in de Lightroom basiscursus beschrijft. Dus ik zit niet om het hand maar ik vind het toch vreemd dat de 99 anders werkt dan de 77. Ik had gedacht dat er misschien ergens een update van Sony of Apple gemist was. Ik heb van Sony wel een programma gekregen welke "PlayMemories Home" heet. Het werkt wel maar komt eigenlijk op de Lightroom neer alleen eenvoudiger. Ik heb me er tot nu toe niet op toegelegd daar ik langzamerhand meer vaardigheden met Lightroom begin te krijgen.

Nogmaals bedankt voor het snelle antwoord en mocht er nog iets over naar buiten komen dan hoor ik het nog wel.

met vriendelijke groet

Ton van de Ruit

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.