Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
vroeg op zaterdag 26 september 2020, 00:00

Ik heb een Nikon D500. Kan ik met een Godox X1 transmitter op de flitsschoen van de D500 twee losse flitsers tegelijkertijd aansturen? De twee flitsers zijn de Nikon SB700 (moet optisch aangestuurd worden) en de Godox TT685 (wordt radiografisch aangestuurd)? Als dat mogelijk is dan neem ik aan dat ik dan ook met de Godox X1 transmitter alleen de Nikon SB700 kan aansturen?

Kan ik de Godox X1 transmitter ook gebruiken om wireless een foto met mijn D500 te maken (voor lange sluitertijd-opnamen vanaf statief)? Dan hoef ik namelijk geen aparte losse remotecontrol te kopen...
Of heb ik dan ook nog de Godox X1 Receiver nodig?

Ben benieuwd naar jullie reacties,
Groet, Eddy

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op woensdag 22 maart 2017, 20:20

Ik ken niet alle opties van buiten. Wat het eerste deel van je vraag betreft: het radiosysteem van Nikon en dat van Godox zijn onderling niet compatibel. Dus ALS de X1 werkt met de D500 dan zal je op je SB700 nog een X1N Receiver moeten aansluiten. Dan zouden de twee flitsers tegelijk moeten afgaan. Ik weet echter niet of de X1 al compatibel is met de D500.
Wellicht kan je de vraag (alsook de remote control vraag) eens stellen in deze Facebook groep. Die schijnt nogal behulpzaam te zijn:
https://www.facebook.com/groups/godoxflashes/

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen