Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Gerd Stam
Gerd Stam vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

ik heb een externe lichtmeter (Gossen) en die wil ik gebruiken bij het maken van landschaps foto`s
Als ik die gebruik zijn mijn foto`s overbelicht
Zijn er video`s hoe zoiets precies werkt
Gr Gerd

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 15 november 2016, 20:57

Bij mijn weten hebben we hier geen cursus over. Wat wel typisch is voor landschapsfoto's is dat het moeilijk is een goede meting te vinden, omdat je vaak heel felle lucht en donkerder voorgrond moet verzoenen met elkaar.

In de cursus Dynamisch Bereik gaan we daar verder op in.

Zelf gebruik ik meestal Matrix meting bij landschappen. Verstokte landschapsfotografen zullen waarschijnlijk spotmeting gebruiken. Maar belangrijker is wellicht dat het soms beter is van twee belichtingen te maken en die dan via HDR of manuele laagmaskers te mengen met elkaar. Dat leer je in de HDR cursus.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.