Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
jos-van-de-pavert
jos-van-de-pavert vroeg op zondag 23 februari 2020, 00:00

Precies 2 jaar geleden heb ik een Apple Imac21 aangeschaft om beter te kunnen werken met Photoshop en Lightroom.Als ik deze software over en weer of ieder apart gebruik is het al 2 jaar huilen.Voor bijna iedere handeling komt er een strandbal te voorschijn en blijft maar draaien.De Apple is al 2 keren terug in de winkel geweest om te checken en ook 2 keren met een deskundige per telefoon gewerkt.Niets heeft geholpen.Wat een drama vind ik zoiets.
Is er misschien iemand die mij een goede tip kan geven om dat euvel op te lossen?Iemand die dit ook beleefd?
Alvast veel dank

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zondag 5 november 2017, 20:22

Zit er voldoende RAM geheugen in? 8GB is een minimum maar 16 werkt veel prettiger.
Wat ook kan helpen is zorgen dat er voldoende plaats vrij is op de harde schijf...
Een iets drastischer oplossing is om de harde schijf te laten vervangen door een SSD-schijf...

jos-van-de-pavert
jos-van-de-pavert antwoordde op maandag 6 november 2017, 10:58

Ik heb de configuratie eens na gekeken en het blijkt dat er maar 8 Gb aanwezig is wat dan ook het probleem veroorzaken kan De Hd is 50% vol dus dat is het probleem niet .Helaas kan in een MAC Os geen enkel onderdeel vervangen worden omdat deze het zelfde is gebouwd als een iPad .Ik zal contact gaan opnemen met Apple om te vragen of ze toch een goede oplossing voor me hebben.Heel veel dank voor het antwoord .Groetjes Jos.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.